Em­pana­dil­las met pad­den­stoe­len en gar­na­len

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 24 stuks
3 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • borrelglaasjes
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ei in ca. 10 minuten hard koken. Paddestoelen met keukenpapier schoonvegen en in kleine stukjes snijden. In koekenpan olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur aanbakken en op smaak brengen met zout en peper. Garnalen grof snijden, toevoegen en kort meebakken. Mengsel uit pan scheppen en laten afkoelen. Ei onder koud water afspoelen, pellen en fijnsnijden. Ei door mengsel roeren. Uit elk deegplakje met behulp van borrelglaasje 4 rondjes steken. Ei- en paddestoelenmengsel over plakjes verdelen. Deeg dichtvouwen en met vork aandrukken. Eiwit loskloppen en deeg hiermee bestrijken. Empanadillas in midden van oven in ca. 10 à 15 minuten goudbruin bakken.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.