Mos­se­len met pijn­boom­pit­ten­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 25 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen goed afspoelen onder koud stromend water. Kapotte exemplaren en mosselen die ook na flinke tik op aanrecht niet dichtgaan, weggooien. Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. In keukenmachine pijnboompitten tot poeder malen. Knoflook, mespunt peper, suiker, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel citroensap toevoegen. Kort pureren tot samenhangend geheel. Verder pureren en intussen rest van olie en rest van citroensap lepelsgewijs toevoegen. Mosselen boven zeef afgieten en kookvocht opvangen. Mosselen uit schelpen nemen en schelpen halveren. Mosselen terugdoen in halve schelpen. Pijnboompittensaus met ca. 4 à 5 eetlepels mosselkookvocht pureren tot dik vloeibare saus. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Eventueel meer kookvocht toevoegen. Dille en peterselie fijnknippen. Ca. 1/2 eetlepel saus over iedere mossel in schelp scheppen. Bestrooien met dille en peterselie.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 15 kcal
  • eiwit 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.