Ge­pof­te kriel­tjes met sar­di­nes­bo­ter

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje 24 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikker

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was de krieltjes, prik ze in met een cocktailprikker en laat ze op vol vermogen (700 watt) in de magnetron in ca. 5 min. garen, keer halverwege. Laat ondertussen de sardines uitlekken. Verwijder eventuele graten en staarten. Prak de sardines met een vork fijn en roer de boter erdoor. Breng op smaak met peper, zout, peper en het citroensap. Snijd het kapje van de krieltjes, hol ze voor 1/4 uit met een theelepel en vul ze met de sardinesboter.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.