Ca­na­pés met ge­rook­te kip

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 8 stuks
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stokbrood schuin in 8 sneetjes snijden. Brood in broodrooster goudbruin roosteren. Ansjovisfilets en olijven in kleine stukjes snijden. Kipfilet met scherp mes (dwars op de draad) in dunne plakjes snijden. Tomaten wassen en elk in vier mooie plakjes snijden. Sneetjes brood besmeren met ca. 2 1/2 eetlepel mayonaise. Ca. 3/4 deel van ansjovis erover verdelen. Plakjes tomaat erover verdelen en bestrooien met wat cayennepeper. Plakjes kip erover verdelen. Olijven en rest van ansjovis door 1 1/2 eetlepel mayonaise roeren. Schepje olijvenmayonaise op canapés scheppen. Knoflookbieslook erboven fijnknippen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.