Ar­ti­sjok­bo­dems met war­me ba­si­li­cum­dres­sing

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 10 stuks
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de cashewnoten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en hak fijn. Spoel de artisjokharten onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  2. Maal de basilicumblaadjes in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp, de mosterd, olie en wijn toe. Pureer tot een gladde saus.
  3. Verwarm de basilicumsaus op laag vuur zonder aan de kook te brengen. Roer de cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vul de artisjokharten met de saus. Serveer direct.

Tip:

Lekker als borrelhapje.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.