Oos­ter­se car­p­ac­cio met bos­ui en gem­ber

Chic hapje en toch in maar tien minuten klaar.

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Chic hapje en toch in maar tien minuten klaar. 8 stuks
3 172

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de helft van de bosui in dunne ringetjes en de rest in lange, dunne reepjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Roer in een schaal de bosui, gembersiroop, olie, azijn en sojasaus door elkaar. Breng op smaak met enkele druppels tabasco.
  2. Halveer de plakjes carpaccio. Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken en beleg met de carpaccio. Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop. Serveer direct.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 420 mg
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Oosterse carpaccio met bosui en gember

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se car­p­ac­cio met bos­ui en gem­ber

1
1
  • 2 bosuitjes
  • 3 bolletjes gember

Snijd de helft van de bosui in dunne ringetjes en de rest in lange, dunne reepjes. Snijd de gember in kleine stukjes.

2
2
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 2 druppels tabasco

Roer in een schaal de bosui, gembersiroop, olie, azijn en sojasaus door elkaar. Breng op smaak met enkele druppels tabasco.

3
3
  • 246 g carpaccio
  • 2 plakken kroepoek

Halveer de plakjes carpaccio. Snijd met een gekarteld mes de plakken kroepoek voorzichtig in 8 gelijke stukken en beleg met de carpaccio.

4
4

Druppel voorzichtig het sausje erover en leg daarna de reepjes bosui en de stukjes gember erop. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.