Oes­ters in bies­look­vi­nai­gret­te

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje 6 stuks
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • oestermes
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oesters openen met oestermes, oesters uit schelp nemen, oestervocht opvangen en door theezeefje schenken. Oesters tot gebruik in koelkast zetten. Diepe gedeelte van schelpen onder koud water schoonspoelen en droogdeppen met keukenpapier. In kommetje balsamicoazijn, oestervocht, vissaus en honing door elkaar roeren. Olie in dun straaltje al roerend toevoegen tot egale dressing ontstaat. Bieslook klein knippen en aan dressing toevoegen. Oesters terugleggen in schelp en dressing erover scheppen. Oesters op schaal serveren.

video

Oes­ters ope­nen

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.