Knof­look-chi­li­gar­na­len in klei­ne glaas­jes

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 6 stuks
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • borrelglaasjes
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Van limoen 6 plakjes afsnijden. Plakjes aan één kant tot midden insnijden. Knoflook pellen en teentjes halveren. Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Peper in flinterdunne reepjes snijden. In kleine steelpan olie verwarmen. Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen. Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen. Bestrooien met (weinig) zout. Stukjes knoflook uit pan nemen. Blaadjes roodlof in glaasjes steken. Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen. Knoflookolie erover gieten. Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten. Direct serveren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.