Amu­se ame­ri­cain

Chic hapje op een lepel, met kwarteleitjes.

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Chic hapje op een lepel, met kwarteleitjes. 12 stuks
3 146

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de kwarteleitjes in ca. 5 min. hard, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze voorzichtig en halveer ze in de lengte.
  2. Hak in de keukenmachine de olijven, kappertjes en 2 takjes peterselie fijn. Gebruik van de rest van de peterselietakjes de krullerige bovenkant. Meng het olijvenmengsel met de filet americain en schep in de lepels. Druk de bolletjes iets plat en leg er een half kwarteleitje op. Garneer met de toefjes peterselie.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 145 mg
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Amuse americain

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Amu­se ame­ri­cain

1
1
  • 6 kwarteleieren

Kook de kwarteleitjes in ca. 5 min. hard, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze voorzichtig en halveer ze in de lengte.

2
2
  • 20 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes
  • 15 g verse peterselie

Hak in de keukenmachine de olijven, kappertjes en 2 takjes peterselie fijn.

3
3

Gebruik van de rest van de peterselietakjes de krullerige bovenkant.

4
4
  • 100 g filet americain

Meng het olijvenmengsel met de filet americain en schep in de lepels.

5
5

Druk de bolletjes iets plat en leg er een half kwarteleitje op. Garneer met de toefjes peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.