Een­den­borst met sher­ry­prui­men

Een luxe hapje met cranberrycompote en een takje kervel.

(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans borrelhapje Een luxe hapje met cranberrycompote en een takje kervel. 10 personen
3 143

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pruimen. Leg de pruimen met de snijkant naar boven tegen elkaar aan, rangschik en besprenkel met sherry. Laat de sherry ca. 5 min. intrekken. Rol vervolgens in elk vleesplakje een halve pruim.
  2. Leg de rolletjes in de lepelholten. Verwarm in een pan de cranberrycompote iets en schep over de rolletjes. Garneer de lepels met de takjes kervel en serveer op een schaal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Eendenborst met sherrypruimen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­den­borst met sher­ry­prui­men

1
1
  • 6 gewelde pruimen zonder pit
  • 1 el droge sherry

Halveer de pruimen. Leg de pruimen met de snijkant naar boven tegen elkaar aan, rangschik en besprenkel met sherry.

2
2
  • 125 g gerookte eendenborstfilet

Laat de sherry ca. 5 min. intrekken. Rol vervolgens in elk vleesplakje een halve pruim.

3
3
  • 4 el cranberrycompote

Leg de rolletjes in de lepelholten. Verwarm in een pan de cranberrycompote iets en schep over de rolletjes.

4
4
  • 6 takjes kervel

Garneer de lepels met de takjes kervel en serveer op een schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.