Broc­co­li fri­tots met ru­co­la­dip

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 12 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frituurpan verhitten tot 180 °C. Intussen bier, ei, bloem en snufje zout tot glad beslag roeren. In keukenmachine mayonaise met rucola pureren en op smaak brengen met citroensap. Broccoli in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Roosjes door bierbeslag scheppen. Roosjes met vork uit beslag scheppen, laten uitlekken en in ca. 4 minuten goudbruin frituren. Roosjes uit frituur direct bestrooien met zout. Fritots warm serveren met rucoladip.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.