Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Hum­mus

(217)waardeer
Een lekker mediterraans recept. Het vegetarische hapje bevat de volgende ingrediënten: sesamzaad, knoflook, kikkererwten, Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, suiker, cayennepeper, paprikapoeder en verse peterselie Mediterraan hapje 8 personen 80 kcal
3 217

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Sesamzaad in droge koekenpan ca. 2 minuten verwarmen en heel licht roosteren. Knoflook pellen en halveren. In keukenmachine kikkererwten met 2 à 3 eetlepels vocht uit blikje, sesamzaad, knoflook, yoghurt en 1 eetlepel olie tot gladde crème pureren. Citroensap toevoegen en nogmaals kort pureren. Hummus op smaak brengen met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper. Overdoen in ondiepe kom en met theelepel spiraalvormig inkerven. Bedruppelen met 1 eetlepel olie en bestrooien met paprikapoeder. Peterselie erover strooien. Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 80 kcal
  • Eiwit 3 g
  • Vet 5 g
  • Koolhydraten 9 g
Tags