Hum­mus

Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat.

(247)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters borrelhapje Arabische dip voor bij de borrel. Ook lekker op brood met avocado of tomaat. 8 personen
3 247

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook. Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 2-3 el vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, yoghurt en 1 el olie tot een gladde crème.
  2. Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met de suiker, cayennepeper, peper en zout.
  3. Schep over in een ondiepe kom en vorm met een theelepel een spiraal. Bedruppel met de rest van de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn en strooi over de hummus.

combinatietip:

Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Hummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hum­mus

1
  • 5 el sesamzaad
  • 2 tenen knoflook

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Halveer de knoflook.

2
  • 200 g kikkererwten
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie

Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 2-3 el vocht uit het blikje, het sesamzaad, de knoflook, yoghurt en olie tot een gladde crème.

3
  • 3 el citroensap
  • 1 mespunt suiker
  • 1 mespunt cayennepeper

Voeg het citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met de suiker, cayennepeper, peper en zout.

4
  • 1 el olijfolie
  • 1 mespunt paprikapoeder

Schep over in een ondiepe kom en vorm met een theelepel een spiraal. Bedruppel met de olie en bestrooi met de paprikapoeder.

5
  • 2 el peterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi over de hummus. Lekker!

combinatietip:

Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.