Hum­mus

(228)waardeer
borrelhapje 8 personen
3 228

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

  1. Verwarm het sesamzaad in een droge koekenpan ca. 2 min. en rooster licht. Pel de knoflook en halveer.
  2. Pureer in een keukenmachine kikkererwten met 2 à 3 eetlepels vocht uit het blikje, sesamzaad, knoflook, yoghurt en olie tot een gladde crème. Voeg de citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper.
  3. Schep over in een ondiepe kom en kerf met een theelepel spiraalvormig in. Bedruppel met de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Strooi de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood

video

Knof­look snij­den

instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Amuses

Hummus

terug naar recept

Hum­mus

1
1
  • 5 el sesamzaad

Verwarm het sesamzaad in een droge koekenpan ca. 2 min. en rooster licht.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Pel de knoflook en halveer.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 200 g kikkererwten

Pureer in een keukenmachine kikkererwten met 2 à 3 eetlepels vocht uit het blikje, sesamzaad, knoflook, yoghurt en olie tot een gladde crème.

4
4
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt suiker
  • 3 el citroensap

Voeg de citroensap toe en pureer nogmaals kort. Breng de hummus op smaak met zout, versgemalen peper, suiker en cayennepeper.

5
5

Schep over in een ondiepe kom en kerf met een theelepel spiraalvormig in.

6
6
  • 2 el peterselie
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Bedruppel met de olie en bestrooi met de paprikapoeder. Strooi de peterselie erover.

combinatietip:

Lekker met (geroosterde) driehoekjes pitabrood

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.