Thai­se loem­pi­aatjes

Deze loempia's frituur je niet, maar gaan lekker de oven in.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje Deze loempia's frituur je niet, maar gaan lekker de oven in. 12 stuks
3 114

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filodeeg in ca. 2 uur ontdooien.
  2. Was de rode peper, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Schil de gember en snijd heel fijn. Roer de peper en de gember door de vissaus. Verhit in een wok of braadpan 1 el olie en bak de soepgroente op hoog vuur in ca. 3 min. Schep regelmatig om. Roer het vissausmengsel erdoor. Laat de groenten afkoelen en schep de kipreepjes erdoor.
  3. Halveer een vel filobladerdeeg en bestrijk de helft dun met 1 el olie. Leg een deel van het groentemengsel aan de korte kant en vouw de zijkanten ca. 2 cm naar binnen. Rol het filodeeg om de vulling.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Loempiaatjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met rest van de olie. In oven in ca. 20 minuten bruin bakken. Loempiaatjes koud of warm serveren met bijvoorbeeld zoete chili loempiasaus.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Thaise loempiaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se loem­pi­aatjes

1
1
  • 6 vellen filobladerdeeg

Laat het filodeeg in ca. 2 uur ontdooien.

2
2
  • 1 rode peper
  • 2 cm verse gember

Was de rode peper, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Schil de gember en snijd heel fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 3 el Thaise vissaus

Roer de peper en de gember door de vissaus.

4
4
  • 1 el olie
  • 250 g Chinese wokgroente

Verhit in een wok of braadpan de olie en bak de soepgroente op hoog vuur in ca. 3 min. Schep regelmatig om.

5
5
  • 150 g kipreepjes

Roer het vissausmengsel erdoor. Laat de groenten afkoelen en schep de kipreepjes erdoor.

6
6
  • 1 el olie

Halveer een vel filobladerdeeg en bestrijk de helft dun met de olie.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

7
7

Leg een deel van het groentemengsel aan de korte kant en vouw de zijkanten ca. 2 cm naar binnen. Rol het filodeeg om de vulling.

8
8
  • 1 el olie

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Loempiaatjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met rest van de olie.

9
9

In oven in ca. 20 minuten bruin bakken. Loempiaatjes koud of warm serveren met bijvoorbeeld zoete chili loempiasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.