Ge­ma­ri­neer­de zalm­f­rit­ters

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 20 stuks
4 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zalmfilet in 20 gelijke stukjes snijden. Zalm in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Oregano erboven fijnknippen. Paprikapoeder, komijn, zout, azijn en peppersauce toevoegen en voorzichtig door zalm scheppen. In koelkast ca. 1 uur laten intrekken.
  2. Bloem op bord strooien. Ei loskloppen met scheutje water. Polenta in diep bord doen. Zalmstukjes één voor één eerst door bloem, dan door ei, dan door polenta wentelen. In wok olie verhitten. Zalmstukjes in 3 porties in ca. 2 minuten in hete olie gaar en goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Direct serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.