Au­ber­gi­ne­ka­vi­aar met wal­no­ten en kaas

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 10 stuks
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • huishoudfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergines op enkele plaatsen inprikken met vork. Aubergines en paprika's ca. 15 cm onder hete grill schuiven. Groenten roosteren tot vruchtvlees zacht is en schil zwartgeblakerd (paprika's 10 à 15 min., aubergines ca. 20 min.). Groente regelmatig keren. Paprika's op schaal leggen en ca. 10 min. afgedekt laten staan. Aubergines iets laten afkoelen. Intussen walnoten fijnhakken. Peterselie fijnknippen. Knoflook pellen.
  2. Met scherp mesje schil van paprika's en aubergines trekken. Paprika's halveren, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprika's in kleine stukjes snijden. In keukenmachine auberginevruchtvlees kort pureren. Knoflook erboven uitpersen. Terwijl motor draait beetje bij beetje olie toevoegen. Citroensap, azijn, paprika, walnoten, kaas en 3/4 deel van peterselie hierdoor mengen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Bestrooien met rest van peterselie. Serveren met driehoekjes warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.