Kro­kan­te spi­na­zie-fi­lo­ro­l­le­tjes

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 20 stuks
2 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking in ca. 2 uur ontdooien.
  2. Neem de bakplaat uit de oven en vet deze in. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de spinazie heel fijn en meng in een kom met 1 ei, 2/3 van de kaas, 1 tl olie, (versgemalen) peper en zout. Spreid een aantal vellen deeg op een grote snijplank uit en halveer ze in de lengte. Vouw de lapjes in de lengte in drieën, tot lange repen ontstaan van ca. 3 cm breed. Vouw eerst 1 kant van het deeg naar midden en bestrijk deze dun met olie. Vouw vervolgens de andere zijkant erover en bestrijk weer dun met olie. Schep aan de korte kant van iedere deegreep ca. 1 el spinazievulling. Vouw het deeg strak om de vulling tot stevige rolletjes. Snijd, vouw, vul en rol ook de rest van de vellen op deze manier. Leg de rolletjes op de ingevette bakplaat. Splits het andere ei, klop de dooier los met 1 el water en bestrijk de rolletjes ermee. Strooi de rest van de kaas en het sesamzaad over de rolletjes en bak de hapjes in ca. 20 min. knapperig en goudbruin. Serveer warm of lauwwarm.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.