Kro­kan­te se­sam­gar­na­len met man­go-munt­chut­ney

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 10 stuks
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat in de keukenmachine de chutney kort gladdraaien. Meng de munt erdoor. Verhit de olie tot ca. 160 °C. Strooi de bloem in een diep bord. Klop het ei los met een scheutje water. Meng in een diep bord het paneermeel met het sesamzaad. Besprenkel de garnalen met citroensap. Wentel de garnalen eerst door de bloem en daarna door het ei. Rol de garnalen vervolgens door het paneermeel-sesammengsel, zodat een stevig korstje ontstaat. Frituur telkens een aantal garnalen in ca. 1 minuut goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de mango-muntchutney.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.