Pes­to-ri­cot­ta­taart

  • hoofdgerecht
  • 14 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 14 stuks
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • taart- of springvorm doorsnede ca. 22 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In droge koekenpan zonnebloempitten goudbruin roosteren. In keukenmachine zonnebloempitten en melbatoast fijnmalen. Boter smelten en op 1 eetlepel na door toastkruim mengen. Taartvorm invetten met rest van boter. Toastkruim gelijkmatig over bodem van vorm verdelen en goed aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Met mixer ricotta, olie, bloem en zout kloppen. Eieren één voor één toevoegen en erdoor mengen. Ricottamengsel op taartbodem scheppen en gladstrijken. Ricottataart in midden van oven in ca. 40 minuten licht goudbruin en gaar bakken. Taart ca. 30 minuten in geopende oven laten afkoelen. Op taartrooster verder laten afkoelen.
  2. Riccottataart rondom garnaren met basilicumblaadjes en bestrijken met pesto. Pesto-ricottataart in 14 puntjes snijden.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.