Da­del­ca­ke met ka­ra­mel­saus

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 20 stuks
3 166

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cakevorm (lengte ca. 24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de dadels met 300 ml water aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix de eieren erdoor. Mix het cakemeel erdoor en schep het deeg in de ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 min. gaar. Verwarm de fijngesneden fudge 1 min. in de magnetron. Roer om en verwarm nog 45 sec. Herhaal dit tot de karamel mooi glad is. Serveer de dadelcake met poedersuiker en karamelsaus.

Tip:

U kunt de dadelcake 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Maak de karamelsaus vlak voordat u de cake serveert.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.