Au­ber­gi­ne­taartje

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • soufflévormpjes (inhoud 150 ml), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrijk ze dun met 3 el olie. Verhit de grillpan en gril de aubergineplakken 1-2 min. op hoog vuur. Keer ze halverwege. Laat de gebruinde plakjes een beetje afkoelen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgetteblokjes met de knoflook 5 min., breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en roer de paprika, de tomaat en het ei erdoor. Beleg elk soufflévormpje met de aubergineplakken, laat lange stukken eroverheen hangen. Vul ze met het courgettemengsel en vouw de aubergine dicht. Verwarm de auberginetaartjes 20-25 min. in de oven. Neem ze eruit, leg er een bordje op en keer het geheel. Sprenkel wat olie over het taartje en garneer met de basilicumblaadjes.

video

Groen­te in de leng­te snij­den

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.