Pad­den­stoe­len­ter­ri­ne

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 160

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud 750 ml), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de paddenstoelen met de knoflook. Breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper en bak nog even op hoog vuur, tot alle vocht verdampt is.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de paddenstoelen in een grote kom met de amandelen, eieren en kaas en giet in de ovenschaal. Bak de paddenstoelenterrine in ca. 30 min. in de oven gaar. Neem uit de oven en laat 20 min. afkoelen.
  3. Snijd de terrine in blokjes en bestrooi met de peterselie. Lekker met geroosterd grof bruinbrood en gezouten roomboter.

Tip:

U kunt de terrine 1 dag van te voren maken. Bewaar in zijn geheel afgedekt in de koelkast.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.