Gnoc­chi met gor­gon­zo­la

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prak de aardappelen zeer fijn en kneed de salie, de boter en 1 eetlepel bloem erdoor. Bestuif het aanrechtblad met de rest van de bloem. Rol het deeg uit tot een rolletje met doorsnede van 1-2 cm. Snijd het in 8 stukjes (gnocchi). Breng water met wat zout aan de kook. Smelt de gorgonzola in een bakje 30 seconden in de magnetron.
  2. Kook de gnocchi in het gezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze in amuselepels of op kleine bordjes. Verdeel de gorgonzola erover. Rasp een stukje van ca. 5 cm van de courgette en garneer de gnocchi hiermee. Serveer warm.

Tip:

Bewaar de rest van de gnocchi tot hergebruik (max. 1 maand) in de diepvries.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.