Spi­na­zie­tim­baal­tjes

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 0 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pers het vocht uit de spinazie en snijd hem zeer fijn. Meng dit met 1 ei, bloem, semigedroogde tomaten en parmezaanse kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk de wanden van een vetvrije kom met wat citroensap. Klop hierin het eiwit stijf met een mespunt zout. Spatel het eiwit voorzichtig door het spinaziemengsel. Verdeel het resultaat over de souffléschaaltjes. Bak de timbaaltjes gedurende 20-25 min. midden in de voorverwarmde oven (200 °C) tot ze gerezen en bruin zijn. Serveer direct.

Tip:

Dit gerecht is - in dezelfde hoeveelheden - ook geschikt als tussengerecht voor vier personen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 0 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.