Wild­pie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 20 min. wachten
(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 291

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Kruid het hertenvlees met de koekkruiden en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schep het vlees door de spekjes en bak het al omscheppend rondom bruin. Halveer de sjalotten. Schenk de sherry en fond langs de rand van de pan bij het vlees en schep de sjalotten en de peen erdoor. Leg de takjes tijm en de laurierblaadjes erbij en stoof het vlees in 2 uur heel zachtjes gaar, eventueel op een vlamverdeler. Laat daarna het te veel aan vocht op hoog vuur inkoken, het vlees mag in een klein laagje vocht liggen. Laat de vleesschotel iets afkoelen en breng hem op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het vlees met de groenten en de rest van het vocht in de ovenschaaltjes. Dek de schaaltjes af met een plakje deeg en druk deze aan de rand met een schulprand dicht. Bestrijk de deegdeksels met eidooier en strooi er wat zout over.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de wildpies in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip:

Snijd kerstfiguurtjes uit het laatste plakje bladerdeeg en leg deze op de deegdeksels voordat de schaaltjes de oven in gaan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.