Au­ber­gi­ne­zuur­kool­pas­tei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde pasteivorm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de aubergineblokjes met zout, laat ze 15 min. liggen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de shii-takes 2-3 min. Giet eventueel overtollig vocht van de aubergines af en bak ze in de rest van de olie. Schep in een kom de zuurkool om met de shii-takes en de aubergine, breng op smaak met zout en peper. Rol van het deeg op een (bebloemd) vlak uit tot een lap iets groter dan de pasteivorm. Bekleed de vorm ermee en laat het over de rand hangen. Vul de vorm met het zuurkoolmengsel. Vouw het deeg dat over de rand hangt over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een lap ter grootte van de vorm en leg deze op de vulling. Druk de randen van het deeg tot een mooie schulprand dicht. Snijd met een mesje kleine inkepingen in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de eidooier. Roer de zure room om met de dille, voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schuif de vorm in de oven en bak de pastei in 1 uur goudbruin. Laat de pastei uit de oven minstens 15 minuten staan, dan kunt u hem beter snijden. Schep over elk stuk een lepel dilleroom. Lekker met veldsla.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.