Ca­junk­ar­bo­na­des met pit­ti­ge ana­nas

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sperziebonen schoonmaken. Rode ui en bosui schoonmaken en fijnsnijden. Ananas en zilverui laten uitlekken en fijnsnijden. Rode ui, 1/4 deel van bosui, ananas, zilverui en kerriepoeder door elkaar mengen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Rijst in ruim kokend water met zout koken volgens aanwijzingen op verpakking. Rest van bosui door rijst scheppen. Intussen karbonades met cajunkruiden, zout en peper naar smaak inwrijven. Grote koekenpan met boter verhitten en hierin karbonades rondom bruinbakken en op matig vuur met deksel op pan in ca. 15 min. gaarbakken. Zonodig tussentijds enkele eetlepels water toevoegen. Intussen sperziebonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 8 min. gaarkoken. Kookwater afgieten. Rijst en sperziebonen over 4 borden verdelen. Karbonades ernaast leggen. Serveer met pittige ananassalsa.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.