Wit­lof met cas­se­ler­rib en port sa­lut

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote rechthoekige ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Stronkjes witlof schoonmaken. Schil van kaas snijden, kaas in 8 gelijke plakjes snijden en plakjes nogmaals halveren. In pan met ruim kokend water met verkruimelde bouillontablet hele stronken witlof in ca. 5 min. beetgaar koken. Kookwater afgieten, witlof iets laten afkoelen en in lengte halveren. Witlof met snijkant naar beneden aansluitend in ovenschaal leggen. Bovenkant van witlof met mosterd bestrijken, op elk stuk witlof dubbelgevouwen plakje casselerrib leggen en daarop plakje kaas. Ovenschaal ca. 10 min. in midden van oven zetten tot kaas gesmolten is. Intussen krieltjes koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten en bieslook erboven fijnknippen. Krieltjes over 4 borden verdelen. Witlof ernaast leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.