Oven­scho­tel wit­te bo­nen in to­ma­ten­saus

Een ovenschotel die maar een paar minuutjes in de oven moet: dat is handig!

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een ovenschotel die maar een paar minuutjes in de oven moet: dat is handig! 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill voor. Breng het water aan de kook. Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de worstjes in 6 min. rondom bruin. Ris intussen de kruiden van de steel en snijd fijn. Verwarm de bonen, tomaatblokjes zonder sap en kruiden enkele min. in een braadpan. Doe het bonenmengsel over in een ovenschaal of braadslee. Snijd de worstjes in plakjes en schep deze door het bonenmengsel.
  2. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel deze over de bonenschotel. Verkruimel het beschuit en verdeel over de puree. Snijd de boter in klontjes en verdeel over de schotel. Grill in 3 min. bruin. Serveer de bonenschotel met salade en dressing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.675 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 50-51

Ovenschotel witte bonen in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel wit­te bo­nen in to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de grill voor.

2
2
  • 500 ml water
  • 1 el vloeibare bak en braad
  • 300 g runderchipolata

Breng het water aan de kook. Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de worstjes in 6 min. rondom bruin.

3
3
  • 20 g verse Italiaanse kruiden
  • 700 g witte bonen in tomatensaus
  • 400 g tomatenblokjes

Ris intussen de kruiden van de steel en snijd fijn. Verwarm de bonen, tomaatblokjes zonder sap en kruiden enkele min. in een braadpan.

4
4

Doe het bonenmengsel over in een ovenschaal of braadslee. Snijd de worstjes in plakjes en schep deze door het bonenmengsel.

5
5
  • 900 g aardappelpuree met boter
  • 1 beschuit

Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel deze over de bonenschotel. Verkruimel het beschuit en verdeel over de puree.

6
6
  • 15 g boter
  • 150 g gemengde sla
  • 50 ml sladressing naturel

Snijd de boter in klontjes en verdeel over de schotel. Grill in 3 min. bruin. Serveer de bonenschotel met salade en dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.