Room­kaas­taart met groen­ten en tijm

Kort roergebakken en dan hup de oven in! Lekker veel groenten met een mediterraans tintje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 635 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Kort roergebakken en dan hup de oven in! Lekker veel groenten met een mediterraans tintje. 4 personen
3 170

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. Smeer de springvorm in met ⅓ van de olie. Bekleed de vorm met deeglapjes.
  2. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Snijd de paprika in repen. Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de bleekselderij, paprika en prei samen met de tijm al omscheppend op hoog vuur 5-6 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Pureer met een staafmixer de roomkaas, eieren en slagroom tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep ⅘ van de kaas door de groenten. Schep de groenten in de met deeg beklede vorm. Giet het ei-roommengsel erover en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 50-51

Roomkaastaart met groenten en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Room­kaas­taart met groen­ten en tijm

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 el olijfolie

Laat het deeg ontdooien. Smeer de springvorm in met de olie. Bekleed de vorm met deeglapjes.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika

Snijd de bleekselderij in schijfjes. Snijd de paprika in repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 300 g gesneden prei
  • 1 tl tijm

Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de bleekselderij, paprika en prei samen met de tijm al omscheppend op hoog vuur 5-6 min.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

5
5

Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 100 g roomkaas naturel
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom

Pureer met een staafmixer de roomkaas, eieren en slagroom tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 80 g kaas geraspt

Schep de kaas door de groenten. Schep de groenten in de met deeg beklede vorm.

8
8
  • 20 g kaas geraspt

Giet het ei-roommengsel erover en strooi de rest van de kaas erover. Bak de taart in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.