Pas­ta met spi­na­zie­saus en ge­rook­te zalm

Zalm en spinazie is een gouden duo, proef maar!

(209)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zalm en spinazie is een gouden duo, proef maar! 4 personen
3 209

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knoflook en sjalotjes fijnsnijden. Tomaten in parten snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Tomaat mengen met dressing en bestrooien met pijnboompitten. Ondertussen pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  2. Olie in hapjespan verhitten en hierin knoflook en ui 1 min. bakken. Spinazie toevoegen en 5 min. mee verwarmen. Kookroom toevoegen en saus onder af en toe roeren 2 min. doorwarmen. Peper en eventueel zout naar smaak toevoegen.
  3. Pasta over borden verdelen. Spinaziesaus erop scheppen. Zalmsnippers erover verdelen. Serveren met tomatensalade.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 46-47

Pasta met spinaziesaus en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met spi­na­zie­saus en ge­rook­te zalm

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 750 g romatomaten
  • 2 el pijnboompitten

Knoflook en sjalotjes fijnsnijden. Tomaten in parten snijden. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 3 el sladressing balsamico
  • 400 g schelpjespasta

Tomaat mengen met dressing en bestrooien met pijnboompitten. Ondertussen pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 450 g gesneden bladspinazie deelblokjes

Olie in hapjespan verhitten en hierin knoflook en ui 1 min. bakken. Spinazie toevoegen en 5 min. mee verwarmen.

4
4
  • 200 ml kookroom light

Kookroom toevoegen en saus onder af en toe roeren 2 min. doorwarmen. Peper en eventueel zout naar smaak toevoegen.

5
5
  • 250 g gerookte zalmsnippers

Pasta over borden verdelen. Spinaziesaus erop scheppen. Zalmsnippers erover verdelen. Serveren met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.