Kip­pot­je met cham­pig­nons en mi­ni­k­riel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krachtbouillon met 2 potten water aan de kook brengen. Kipfilets toevoegen en kip in 15 min. zachtjes gaarkoken. Na 10 min. minikriel toevoegen en 5 min. meekoken. Kipfilet uit bouillon scheppen. Petit pain in voorverwarmde oven afbakken volgens aanwijzingen op verpakking. Wortelen schoonmaken en in schuine plakjes snijden. 2 el groene groenten uit roerbakmix achterhouden. Olijfolie in grote pan verhitten en wortel 3 min. roerbakken. Champignonroerbak toevoegen en 2 min. meebakken. Kerriepoeder, bouillon en minikriel toevoegen en ca. 5 min. laten pruttelen. Kip met 2 vorken in stukken verdelen. Kip door groentemengsel scheppen en over 4 grote kommen verdelen, bestrooien met groene groenten en serveren met petit pain.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.