Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se kaas

Pretty in pink: deze roze risotto heeft een heel zachte smaak.

(495)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pretty in pink: deze roze risotto heeft een heel zachte smaak. 4 personen
4 495

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al omscheppend zacht koken tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar en smeuïg is.
  2. Laat ondertussen de bieten in een zeef uitlekken en snijd in stukjes. Roer de roomkaas door de risotto en warm goed door. Verdeel de rucola over de borden, schep de risotto erop en bestrooi met de kaasvlokken.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.340 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 48-49

Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se kaas

1
1
  • 1 ui
  • 800 ml groentebouillon (van tablet)

Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 20 g boter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.

4
4

Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al omscheppend zacht koken tot de bouillon is opgenomen.

5
5

Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar en smeuïg is.

6
6
  • 680 g rode bieten

Laat ondertussen de bieten in een zeef uitlekken en snijd in stukjes.

7
7
  • 4 el roomkaas knoflook & fijne kruiden
  • 75 g rucola
  • 75 g Italiaanse kaasvlokken

Roer de roomkaas door de risotto en warm goed door. Verdeel de rucola over de borden, schep de risotto erop en bestrooi met de kaasvlokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.