Pi­pe ri­ga­te met zeef­ruit en ba­si­li­cumolie

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta beetgaar koken en afgieten. Zeevruchten in magnetron ontdooien, vocht afgieten. Venkelknollen schoonmaken, courgette wassen en beide in heel dunne schijfjes snijden. Tomaten wassen en halveren. 2 el olijfolie verhitten in ruime pan, venkel en courgette 6-7 min. roerbakken, tomaten toevoegen en vervolgens zeevruchten. Alles nog 5-6 min. al omscheppend bakken. Crème fraîche erdoor roeren. Citroen erboven uitknijpen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Basilicum met overgebleven olie, peper en zout met staafmixer glad pureren. Pasta door groente-roomsaus scheppen. Over 4 borden verdelen en bedruppelen met basilicumolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.