Ge­gril­de her­ten­bief­stuk met port­saus

Het zoete van de port past goed bij het robuuste van het wild. Lekker met haricots verts.

(149)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het zoete van de port past goed bij het robuuste van het wild. Lekker met haricots verts. 4 personen
3 149

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten. Smelt ⅓ van de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze glazig zijn. Schenk de wildfond en de port bij de sjalotten in de pan, leg de jeneverbessen erbij en laat de saus in 30 min. inkoken tot ca. 150 ml (per 4 personen).
  2. Week de gelatine in koud water. Bestrijk de hertenbiefstukken dun met olie en bestrooi ze met (zee)zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de biefstukken in 3-4 min. aan weerszijden bruin. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
  3. Neem de pan met saus van het vuur en los hierin de gelatine op. Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en roer ze snel door de saus (door de gelatine zal de boter de saus kunnen binden). Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout, verwijder voor het serveren de jeneverbessen.

combinatietip:

Lekker met haricots verts.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de her­ten­bief­stuk met port­saus

1
1
  • 2 sjalotten
  • 25 g boter

Snipper de sjalotten. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten op laag vuur totdat ze glazig zijn.

2
2
  • 380 ml wildfond
  • 3 el rode port
  • 3 jeneverbessen

Schenk de wildfond en de port bij de sjalotten in de pan, leg de jeneverbessen erbij en laat de saus in 30 min. inkoken tot ca. 150 ml (per 4 personen).

3
3
  • 1 blaadje witte gelatine
  • 4 hertenbiefstukken
  • 4 el olijfolie

Week de gelatine in koud water. Bestrijk de hertenbiefstukken dun met olie en bestrooi ze met (zee)zout en (versgemalen) peper.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

4
4

Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril de biefstukken in 3-4 min. aan weerszijden bruin. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie.

5
5

Neem de pan met saus van het vuur en los hierin de gelatine op.

6
6
  • 50 g boter

Snijd de rest van de boter in kleine klontjes en roer ze snel door de saus (door de gelatine zal de boter de saus kunnen binden).

7
7

Breng de saus op smaak met versgemalen peper en zout, verwijder voor het serveren de jeneverbessen.

combinatietip:

Lekker met haricots verts.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.