Wor­tel­gra­tin met kaas en ge­gril­de kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng een ruime pan met zout water aan de kook. Maak de wortels schoon en snijd ze daarna in schuine plakken. Kook de plakjes winterpeen 4-5 minuten, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Verwarm intussen de oven op 200 °C. Leg de plakjes winterpeen dakpansgewijs in de ovenschaal en verdeel de kaas erover. Druppel er 1 eetlepel olie over, bestrooi met (versgemalen) peper naar smaak en laat de wortelgratin in 20-25 minuten gaar worden. Verhit de grillpan, bestrijk de kipfilethaasjes dun met 1 eetlepel olie en gril de kip in 6-7 minuten gaar, keer halverwege. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en serveer de kipfilethaasjes bij de wortelgratin. Lekker met aardappelpuree.

Tip:

Extra pittig? Vervang dan de witte kaas door blauwaderkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.