Stoof­peer­tjes met hang­op

Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Onweerstaanbaar die kruidige zoete geur van pruttelende peertjes. Met de uitgelekte yoghurt een ouderwets lekker toetje. 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed een vergiet met een schone theedoek en laat de yoghurt in 2-3 uur uitlekken.
  2. Schil de peertjes, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit. Breng in een pan het bessensap met de suiker aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen. Leg de peertjes in het kokende sap en leg het kaneelstokje met de kruidnagels en de gemberplakjes ertussen. Kook de peertjes zonder deksel in 45-60 min. zachtjes gaar.
  3. Neem de peertjes met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over schaaltjes. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een mooie siroop. Schep op de peertjes een flinke lepel hangop (uitgelekte yoghurt) en schenk hier wat van de siroop over.
video

Stoof­pe­ren be­rei­den

Instructievideo - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stoofpeertjes met hangop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­peer­tjes met hang­op

1
1
  • 1 liter volle yoghurt

Bekleed een vergiet met een schone theedoek en laat de yoghurt in 2-3 uur uitlekken.

2
2
  • 1 kg stoofpeertjes

Schil de peertjes, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit.

3
3
  • 250 ml rodebessensap
  • 100 g suiker

Breng in een pan het bessensap met de suiker aan de kook, laat al roerend de suiker oplossen.

4
4
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 cm verse gemberwortel

Leg de peertjes in het kokende sap en leg het kaneelstokje met de kruidnagels en de gemberplakjes ertussen.

5
5

Kook de peertjes zonder deksel in 45-60 min. zachtjes gaar.

6
6

Neem de peertjes met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over schaaltjes. Laat het vocht op hoog vuur inkoken tot een mooie siroop.

7
7

Schep op de peertjes een flinke lepel hangop (uitgelekte yoghurt) en schenk hier wat van de siroop over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.