To­ma­ten­soep met tos­ti's

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 163

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 4-5 minuten op zacht vuur. Roer regelmatig. Voeg de gezeefde tomaten, tomaatstukjes en tomatenbouillon toe. Breng alles al roerend aan de kook. Meng intussen het gehakt met zout en (versgemalen) peper en vorm er kleine balletjes van. Voeg de balletjes toe aan de soep en kook deze in 15-20 minuten zachtjes gaar. Breng de tomatensoep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de soep in kommen en zet deze op borden.

variatietip:

Tosti roomkaas-salami-ham. Bestrijk sneetjes casinobrood met verse roomkaas met kruiden. Beleg een kwart van de sneetjes met plakjes salami en de andere kwart met plakjes ham. Leg de overige sneetjes met de kaas naar beneden erop. Rooster de tosti's in een tostiapparaat of in een dubbele grill goudbruin. Snijd ze diagonaal doormidden.

variatietip:

Tosti olijf-paprika-feta. Beleg sneetjes casinobrood met olijventapenade, geroosterde paprika en verbrokkelde feta. Leg er een ander sneetje op. Rooster de tosti's in een tostiapparaat of een dubbele grill goudbruin. Halveer de tosti's voor het serveren.

variatietip:

Tosti kaas-ui. Beleg sneetjes casinobrood met plakken belegen kaas en dungesneden uiringen. Leg er een ander sneetje op. Rooster de tosti's in een tostiapparaat of in een dubbele grill goudbruin en snijd ze in driehoekjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.