Wor­tel­stamp­pot en snel­le run­der­stoof

Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze stoof is zo klaar en heerlijk bij de stamppot.

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze stoof is zo klaar en heerlijk bij de stamppot. 4 personen
3 85

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water met eventueel zout in 20 minuten gaar.
  2. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee. Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij. Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.
  3. Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over de borden en schep er de runderstoof bij.

Tip:

Voor een wat kruidiger, minder zoet accent kan je in plaats van kaneel 2 tl gemalen komijn gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 755 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Wortelstamppot en snelle runderstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­stamp­pot en snel­le run­der­stoof

1
1
  • 1 kg winterpeen
  • 1 ui

Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snipper de ui.

2
2
  • 1200 g stamppotaardappelen

Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water met eventueel zout in 20 minuten gaar.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 600 g runderreepjes

Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.

4
4
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 400 g tomatenblokjes

Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij.

5
5

Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.

6
6

Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot.

7
7

Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over de borden en schep er de runderstoof bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.