Erw­ten­soep stap-voor-stap

(776)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 776

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de erwten met de hamlappen, karbonade en het speklapje met het water aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer goed door. Schraap regelmatig over de bodem van de pan. Zo voorkom je dat de soep gaat aanbranden.
  2. Schil en snijd de aardappel in blokjes. Was en snijd de prei fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes en de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Voeg de prei, bleekselderij, winterpeen, aardappel, laurier en ui toe en laat de soep nog 30 min. zachtjes koken. Dreigt de soep toch aan te branden, voeg dan 100 ml warm water toe. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Haal de hamlappen, karbonade en het speklapje uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes. Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de bleekselderijblaadjes.

bereidingstip:

De gele blaadjes van de bleekselderij kun je goed gebruiken om te garneren. De groene blaadjes worden knapperig als je ze even in ijskoud water legt.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 66 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Erwtensoep stap-voor-stap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Erw­ten­soep stap-voor-stap

1
1
  • 500 g spliterwten
  • 300 g hamlappen
  • 1 schouderkarbonade
  • 1 speklapje
  • 2 liter kraanwater

Breng de erwten met de hamlappen, karbonade en het speklapje met het water aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur koken.

2
2

Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer goed door. Schraap regelmatig over de bodem van de pan. Zo voorkom je dat de soep gaat aanbranden.

3
3
  • 1 grote kruimige aardappel
  • 1 dunne prei
  • ½ struik bleekselderij
  • 250 g winterpeen
  • 2 uien

Schil en snijd de aardappel in blokjes. Was en snijd de prei fijn. Snijd de bleekselderij in stukjes en de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui.

4
4
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de prei, bleekselderij, winterpeen, aardappel, laurier en ui toe en laat de soep nog 30 min. zachtjes koken.

5
5

Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dreigt de soep toch aan te branden, voeg dan 100 ml warm water toe.

6
6

Haal de hamlappen, karbonade en het speklapje uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes.

7
7
  • 285 g rookworsten

Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat de soep 15 min. zachtjes koken.

8
8

Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de bleekselderijblaadjes.

bereidingstip:

De gele blaadjes van de bleekselderij kun je goed gebruiken om te garneren. De groene blaadjes worden knapperig als je ze even in ijskoud water legt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.