Zalm­fi­let met grof zee­zout

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter en 2 el olie in een koekenpan. Bak de krieltjes, naaldjes rozemarijn, 1 tl zeezout en (versgemalen) peper.
  2. Halveer de zalmfilet en bestrooi met 2 tl zeezout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en leg de zalm met de zoutkant naar onder erin. Bak zonder verder aan te raken in 7 min. op middelhoog vuur gaar.
  3. Snijd de boven- en onderkant van de venkelknollen. Verwijder de harde buitenkant en snijd doormidden. Kook in 10 min. in water met zout gaar. Giet af en houd warm.
  4. Voeg de cherrytomaten toe aan de krieltjes en bak 3 min. mee. Leg de zalm op een bord en schep de krieltjes en tomaatjes erbij. Leg er een halve venkelknol naast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 44-45

Zalmfilet met grof zeezout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­fi­let met grof zee­zout

1
1
  • 25 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 450 g krieltjes
  • 1 tl zeezout

Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de krieltjes, naaldjes rozemarijn, het zeezout en (versgemalen) peper.

2
2
  • 480 g zalmfilet
  • 2 tl zeezout
  • 2 el olijfolie

Halveer de zalmfilet en bestrooi met het zeezout. Verhit de olie in een koekenpan en leg de zalm met de zoutkant naar onder erin. Bak zonder verder aan te raken in 7 min. op middelhoog vuur gaar.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de boven- en onderkant van de venkelknollen. Verwijder de harde buitenkant en snijd doormidden. Kook in 10 min. in water met zout gaar. Giet af en houd warm.

4
4
  • 250 g cherrytomaten

Voeg de cherrytomaten toe aan de krieltjes en bak 3 min. mee. Leg de zalm op een bord en schep de krieltjes en tomaatjes erbij. Leg er een halve venkelknol naast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.