Oos­ter­se ge­hakt­bal­le­tjes met sa­joer­boon­tjes

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in hapjespan verhitten. Paprika en boontjes enkele min. roerbakken. Sajoer Boontjes Boemboe en 200 ml heet water toevoegen. Met deksel op pan geheel 15-20 min. laten pruttelen. Intussen gehakt mengen met 3 el gefruite uitjes, 2 tenen geperste knoflook en op smaak brengen met peper en zout. Van gehakt ca. 12-16 kleine balletjes draaien. 2 el olie verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Gehaktballetjes serveren bij gele rijst en bonen met paprika sajoer. Garneren met apart gehouden gefruite uitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.