Ro­de­kool­taartje met gei­ten­kaas en pijn­boom­pit­ten

  • lunch
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine springvorm (doorsnede 18 cm), bekleed met bakpapier
  • steunvulling (bijvoorbeeld rijst, gedroogde bonen of gedroogde kikkererwten)
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de bodem van de springvorm met het bladerdeeg en plak de overlappende delen (met een beetje water) aan elkaar. Leg er een laagje bakpapier op en leg daar bovenop de steunvulling (op deze manier kunt u de taartbodem bakken zonder vulling). Bak de taartbodem 10 minuten. Neem de springvorm uit de oven, verwijder de steunvulling en laat de oven aanstaan.
  2. Roer de eieren door de aardappelpuree en verdeel het mengsel over de bodem. Laat de rodekool uitlekken en verdeel deze over de aardappelpuree. Leg de plakjes geitenkaas erop en de pijnboompitten, druppel er wat olijfolie over en verwarm de taart nog 15-20 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en bestrooi hem met wat tijm en peper naar smaak. Lekker met een rucolasalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.