Roer­bak­kip met ko­kos­rijst en mang­ochut­ney

Kokosmelk, komijn, mango: alle lekkere Aziatische smaken gecombineerd in één gerecht!

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kokosmelk, komijn, mango: alle lekkere Aziatische smaken gecombineerd in één gerecht! 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de kokosmelk en het water aan de kook, voeg vervolgens de basmatirijst toe en volg de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Meng de kipstukjes met kerriepoeder, komijn, peper, zout en uisnippers.
  2. Verhit de olie in een wok en bak het kipmengsel al omscheppend. Voeg de spitskool toe aan de wok, schep om en voeg een scheutje water toe. Roer 3 el mangochutney erdoor en warm door.
  3. Verwarm de pappadums een voor een 1 min. in de magnetron op haar hoogste stand. Serveer de rijst met een royale schep kip-koolroerbak erop. Lepel de rest van de chutney erover en leg de pappadum erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 42-43

Roerbakkip met kokosrijst en mangochutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak­kip met ko­kos­rijst en mang­ochut­ney

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 800 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 360 g kipfilet
  • 2 tl komijn (djinten)

Breng de kokosmelk en het water aan de kook, voeg vervolgens de basmatirijst toe en volg de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Meng de kipstukjes met kerriepoeder, komijn, peper, zout en uitsnippers.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 600 g panklare spitskool
  • 3 el mangochutney

Verhit de olie in een wok en bak het kipmengsel al omscheppend. Voeg de spitskool toe aan de wok, schep om en voeg een scheutje water toe. Roer de mangochutney erdoor en warm door.

3
3
  • 100 g pappadums naturel
  • 1 el mangochutney

Verwarm de pappadums een voor een 1 min. in de magnetron op haar hoogste stand. Serveer de rijst met een royale schep kip-koolroerbak erop. Lepel de rest van de chutney erover en leg de pappadum erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.