Ge­gril­de to­nijn­steak met pe­per­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tonijnsteaks op bord leggen en laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelpartjes met 2 el olie en geperste knoflook mengen en over bakblik verdelen. Aardappelpartjes in oven 35-40 min. bakken. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Tomaten in partjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Pepersaus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 min. bakken. Tomaat toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Helft peterselie toevoegen. Tonijn dun met olie bestrijken en in hete grillpan aan elke kant 2 min. grillen. Tonijn bestrooien met zout en serveren met pepersaus, aardappelpartjes en gebakken tomaten. Garneren met rest peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.