Pom­poen­soep met run­der­reep­jes en stok­brood

Een oranje oppeper, krachtig gekruid en mooi versierd met verse peterselie.

(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een oranje oppeper, krachtig gekruid en mooi versierd met verse peterselie. 4 personen
3 156

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
  2. Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, uien en kruiden 3 min. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes ca. 3 min. Schep de soep in de borden en verdeel de runderreepjes erover. Bestrooi met wat peterselie en serveer met het stokbrood.
  4. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 3.015 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 42-43

Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met run­der­reep­jes en stok­brood

1
1
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 750 g pompoen

Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 150 g gesneden ui
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, uien en kruiden 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 380 ml krachtbouillon rundvlees
  • 760 kraanwater

Voeg de pompoen toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de bouillon en het water toe.

5
5

Breng aan de kook en laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken.

6
6
  • 1 Frans stokbrood

Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 4 takjes platte peterselie

Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.

8
8
  • 2 el olijfolie
  • 300 g Provençaals gekruide runderreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes ca. 3 min.

9
9

Schep de soep in de borden en verdeel de runderreepjes erover. Bestrooi met wat peterselie en serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.