Stoof met bas­tog­ne­koe­ken van San­dra Diet­vorst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(233)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 233

Ingrediënten

Keukenspullen
  • thee-ei

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wentel de stukken vlees door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uiringen tot ze glazig en zacht zijn. Voeg de knoflook en het vlees toe en bak tot het vlees niet meer rood ziet. Schenk het bier en de azijn erbij. Doe de laurier en kruidnagels in het thee-ei en hang het in de pan. Leg de bastognekoeken op het vlees, doe de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten stoven. Roer de zacht geworden koeken daarna door het gerecht. Laat het gerecht op een vlamverdeler ruim 2 uur op een laag vuur sudderen, roer af en toe goed door. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met frites en rodekool, of stoofpeertjes en sla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.