Broodegel­tjes met se­sam of kaas

Stroop de mouwen maar alvast op want bakken met de kids wordt een feest met deze broodfiguurtjes.

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands tussendoortje Stroop de mouwen maar alvast op want bakken met de kids wordt een feest met deze broodfiguurtjes. 16 stuks
4 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed de broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek. Verdeel het deeg in 14 bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek. Klop ondertussen het ei los. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje; het neusje. Druk steeds 2 rozijnen als oogjes in het deeg. Bestrijk de lijfjes van de egels (op het hoofdje na) dun met het ei en bestrooi 7 egeltjes met de kaas en 7 met sesamzaad. Bak de egeltjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

bereidingstip:

Door de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Broodegeltjes met sesam of kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broodegel­tjes met se­sam of kaas

1
  • 450 g broodmix wit
  • 300 ml kraanwater

Kneed de broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek.

2
  • 1 ei

Verdeel het deeg in 14 bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek. Klop ondertussen het ei los.

3

Verwarm de oven voor op 225 °C.

4
  • 32 rozijnen

Knijp aan één kant van de bolletjes een puntje; het neusje. Druk steeds 2 rozijnen als oogjes in het deeg.

5
  • 3 el belegen kaas
  • 3 el sesamzaad

Bestrijk de lijfjes van de egels (op het hoofdje na) dun met het ei en bestrooi 7 egeltjes met de kaas en 7 met sesamzaad.

6

Bak de egeltjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bon appétit!

Tip: Door de broodegeltjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.

bereidingstip:

Door de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.