Sou­pe au pis­tou

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 12 personen
3 68

Ingrediënten

12 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in schijven, schil ze en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes. Bind de kruiden bij elkaar tot een 'boeketje'. Snijd de sperziebonen en de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en de knoflook fijn. Leg het kruidenboeket ertussen en voeg 4 liter water en 2 eetlepels zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook. Kook de groenten zachtjes gaar, voeg na 15 minuten de witte bonen met vocht en de pasta toe. Kook de soep nog 10 minuten. Haal het boeket uit de soep.
  2. Rasp de Grana Padano kaas. Maak een pistou door het basilicum met de knoflook en de grano padano in de blender te pureren en meng de olijfolie erdoor. Roer de helft van de pistou door de soep, warm de soep nog even door en breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer de soep bij het buffet met de rest van de pistou in een schaaltje erbij.

Tip:

U kunt de pistou en de soep van tevoren klaarmaken. Voeg de witte bonen, de schelpjespasta en de pistou pas toe vlak voordat je de soep opdient. Kook de bonen en pasta in tien minuten in de soep gaar en roer als laatst de pistou er per portie door.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Soupe au pistou

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sou­pe au pis­tou

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in schijven, schil ze en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruiden

Bind de kruiden bij elkaar tot een 'boeketje'.

3
3
  • 250 g sperziebonen
  • 500 g trostomaten
  • 300 g preien

Snijd de sperziebonen en de tomaten in stukjes, de prei in dunne ringen en de knoflook fijn.

4
4

Leg het kruidenboeket ertussen en voeg 4 liter water en 2 eetlepels zout toe. Breng de soep al roerend aan de kook.

5
5
  • 330 g witte bonen
  • 100 g schelpjespasta

Kook de groenten zachtjes gaar, voeg na 15 minuten de witte bonen met vocht en de pasta toe. Kook de soep nog 10 minuten. Haal het boeket uit de soep.

6
6
  • 2 zakjes verse basilicum
  • 100 g Grana Padano
  • 150 ml olijfolie

Rasp de Grana Padano kaas. Maak een pistou door het basilicum met de knoflook en de grano padano in de blender te pureren en meng de olijfolie erdoor.

7
7

Roer de helft van de pistou door de soep, warm de soep nog even door en breng op smaak met zout en peper.

8
8

Serveer de soep bij het buffet met de rest van de pistou in een schaaltje erbij.

serveertip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.