Cal­va­dos­kip met ap­pels en oes­ter­zwam­men

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 25 g boter en bak de appel al omscheppend 2 minuten, voeg op het laatst 1 eetlepel calvados toe. Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de oesterzwammen bruin, breng op smaak met de sojasaus en (versgemalen) peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de overgebleven 25 g boter, breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en wrijf hiermee de kip aan de binnen- en buitenkant in. Schep tweederde van de appelblokjes om met de salie en de crème fraîche. Vul de kip ermee en doe hem in een ovenschaal of braadslede. Strooi de rest van de appel en de oesterzwammen eromheen. Bak de kip in het midden van de oven in anderhalf uur gaar. Neem de kip uit de oven en schenk er voorzichtig de geflambeerde calvados over (zie tip). Lekker met aardappelen uit de oven en sperziebonen.

Tip:

Flamberen: Let op! Zet de afzuigkap uit voordat u gaat flamberen. Verwarm de calvados in een sauslepel boven een gasvlam en houd die dan iets schuin, zodat de drank vlam vat. Schenk de drank voorzichtig over de kip.

video

Flam­be­ren

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.