Na­jaars­sa­la­de met au­ber­gi­ne en blauw­a­der­kaas

  • bijgerecht
  • 12 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 12 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 30 min. liggen. Dep ze daarna droog met keukenpapier en bestrijk ze met basilicumolie. Rooster de plakken aubergine in gedeelten in een hete grillpan in 4-6 min. mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de aubergine in een ondiepe schaal en strooi er zeezout en peper naar smaak over. Knijp er een halve citroen boven uit en laat de aubergines afkoelen. Bak de spekblokjes in een pan met een dikke bodem zachtjes uit tot ze bruin en krokant zijn. Pers de andere halve citroen uit en meng het sap in een grote, wijde slaschaal met de mosterd, 3 el spekvet en de rest van de basilicumolie tot een dressing, voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de slamelange door de dressing en schep dan de plakken aubergine er losjes door. Strooi de blokjes kaas en de spekjes erover.

Tip:

Wilt u de salade al 's morgens maken? U kunt alle ingrediënten vooraf snijden. Voeg ze pas op het laatste moment samen, zodat de salade knapperig blijft.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.